Skada på fordon

Vid skada på din bil, husbil, husvagn eller släpvagn.

Nedan beskriver vi vad du ska göra om du råkat ut för någon av följande skador:

Kollision

Om du har krockat med ett annat fordon behöver du fylla i denna skadeanmälan för motorfordon och skicka in till oss. Denna blankett kan du fylla i direkt på din dator, spara ner och skicka in till oss via mail.

Parkeringsskada

Om ett annat fordon har orsakat en skada på ditt fordon när ditt fordon har stått parkerat behöver du göra en polisanmälan och skicka in till oss. Du kan ringa till polisen på 114 14 eller gå in på deras hemsida www.polisen.se

Stöld eller inbrott

Om du har råkat ut för inbrott i ditt fordon eller om ditt fordon blivit stulet ska du alltid kontakta polisen och göra en polisanmälan. Antingen kan du ringa dem på 114 14 eller gå in på deras hemsida www.polisen.se och gör din anmälan där.

Dessutom behöver du även fylla i denna stöldskadeanmälan och skicka in till oss.

Glasskada

Om du har fått stenskott och behöver reparera eller byta en ruta kontaktar du Ryds Bilglas direkt på telefonnummer 0773 – 411 411 eller till Carglass som kan nås på 0770 – 171 106. Skadeanmälan gör du hos dem och självrisken på 35% av kostnaden betalar du till glasverkstaden när du hämtar ut bilen. Om stenskottet går att laga behöver du inte betala någon självrisk alls.

Bärgning

Om du behöver assistans eller bärgning kontaktar du Vikings Räddningstjänst direkt på 020-27 24 00.