Miljöskadereglering

Det är när en skada har inträffat och vi ska reglera den som vi som försäkringsbolag har vår största möjlighet att göra en insats för miljön.

I vår skadereglering väljer vi därför alltid det mest miljösmarta alternativet för att åtgärda skadan.

Miljösmarta leverantörer

Om du råkar ut för en skada hänvisar vi dig alltid till en bilverkstad, byggfirma eller annan leverantör som själva har ett aktivt miljöarbete på plats. Vi har kartlagt bilverkstäder och byggfirmor i hela landet som antingen är miljöcertifierade eller på annat sätt uppfyller de miljökrav som vi ställer på dem. Vi jobbar också mycket med återbruk och försöker hitta reservdelar och annat som går att återanvända. De reservdelarna är alltid bättre och nyare än de som vi ersätter och 1 års garanti ingår alltid.

Om du skulle råka ut för en skada på din bil och behöver en hyrbil under tiden bilen är på verkstaden erbjuder vi dig alltid en miljöbil.

Vi uppmuntrar även dig till att reparera de skador som går istället för att byta ut helt. Om du till exempel får ett stenskott på din vindruta har du alltid 0 kr i självrisk hos oss om det går att reparera rutan.