Årets Unika Föreningshjälte 2012

willy

 

Willy Engebrethsen tilldelas stipendium för Årets Unika föreningshjälte 2012. Stipendiet delas ut av UNIK Försäkring under Unika Dagen den 18 oktober.

 

För allra första gången delar UNIK Försäkring ut stipendium till Årets Unika Föreningshjälte som 2012 går till Willy Engebrethsen, Styrelseledamot och Rättsombud i FUB Falkenberg.

Willy tilldelas detta stipendium bland annat för att han har kämpat, och vunnit, mot kommunen när de vill flytta på människor från sitt boende mot sin vilja. Han har samlat in namn för att få till en folkomröstning när kommunen vill sälja ut all handikappomsorg i privat regi. Han kämpar dagligen för att ge människor de rättigheter som lagen om LSS säger; ”att de särskilt behövande får det stöd i det dagliga livet som krävs, för att kunna uppleva samma människovärde som andra, trots handikapp”. Han kämpar ständigt vidare med dessa frågor och han verkar aldrig tröttna.

–          Vi hoppas och tror att Willy känner fortsatt stort engagemang för dessa viktiga frågor och fortsätter att kämpa för människors rättigheter i samhället, säger Per Liljeroos på UNIK Försäkring.

Stipendiet delas ut den 18 oktober på den Unika Dagen i Kista. En dag som arrangeras av UNIK Försäkring, bland annat för att uppmärksamma Årets Unika Föreningshjälte.

–          Anledningen till att vi instiftade det här stipendiet är att vi vill uppmärksamma de personer som faktiskt gör det möjligt för många föreningar att finnas till. En Unik föreningshjälte kan vara allt ifrån en person som driver stora frågor med politiker till den som ser till att lördagsdansen ordnas i föreningen. Vi vet att det många personer där ute i lokalföreningarna som ger det där lilla extra för just sin förening och vi har fått in flera otroligt fina nomineringar, säger Per Liljeroos på UNIK Försäkring.

 

   Pressmeddelande 2012-10-08