Unik Försäkring logotyp
Startsida - ikon

STARTSIDA

Våra försäkringar - ikon

VÅRA FÖRSÄKRINGAR

Villkor och förköpsinfo - ikon

VILLKOR OCH FÖRKÖPSINFO

Anmäl skada - ikon

ANMÄL SKADA

Om Unik Försäkring - ikon

OM UNIK FÖRSÄKRING

Kontakt - ikon

KONTAKT

Tilläggsförsäkringar Hemextra

Hemextra en extra bra hemförsäkring för dig med LSS eller SoL

Teckna Hemextra här på webbsidan >

Om du tillhör personkretsen LSS eller SoL erbjuder vi en extra bra hemförsäkring som vi kallar Hemextra. Vi har anpassat försäkringen efter dina behov så att allt som du behöver ingår. Försäkringen gäller för dig och för dem som du bor med.

Vad ingår i Hemextra?

Försäkringen gäller för alla saker som du äger. Den gäller även för dig om du skulle råka ut för ett överfall eller om du skulle råka ut för en olycka eller bli sjuk när du är ute och reser. Allrisk lösöre ingår alltid i Hemextra och innebär att du får ersättning för plötsliga och oförutsedda händelser med upp till 50 000 kr. Försäkringen gälller även om du har glömt att låsa bostaden, då ersätter vi upp till 50 000 kr.

Vi hjälper dig om du behöver överklaga ett lss-ärende

I Hemextra ingår även juristhjälp om du skulle behöva överklaga ett LSS-ärende. Något som hos andra försäkringsbolag annars alltid är undantaget i hemförsäkringen. Med juristhjälp ökar du dina chanser att få rätt i ditt LSS-ärende.

Vad kostar Hemextra?

Du väljer själv vilket belopp för lösöre du vill försäkra. Försäkringspremien varirerar beroende på vilket belopp du väljer. Försäkringsbeloppen och premierna ser du i formuläret nedan.

Komplettera din Hemextra-försäkring

Du kan alltid välja att komplettera din Hemextra-försäkring med några av våra tilläggsförsäkringar.

Nedan beskriver vi kortfattat vilka tillägg du kan göra:

RESEEXTRA

Reseextra omfattar avbeställningsskydd för hela familjen och alla resor under 1 år. Du kan också få ersättning vid försening och en ersättningsresa om mer än halva restiden har blivit förstörd om du till exempel blivit sjuk eller råkat ut för ett olycksfall.

BOSTADSRÄTT

Om din lägenhet är en bostadsrätt bör du ha detta tillägg. Försäkringen ersätter skada på fast egendom som du enligt föreningens stadgar är underhållsskyldig för. Försäkringen ersätter upp till 300 000 kr.

Teckna Hemextra

Registrera dina uppgifter nedan för att teckna Hemextra hos oss. När du har skickat in dina uppgifter kommer vi att kontakta dig för att säkerställa att vi har rätt uppgifter om dig och ditt försäkringsbehov.

Servicekort för utlandsresa

I din hemförsäkring ingår det ett reseskydd som gäller i 45 dagar, oavsett var du reser i världen, och där du och din familj är skyddade om någon skada skulle inträffa på resan. Som ett bevis på att du har en giltig försäkring kan det vara bra att ta med sig detta servicekort på resan som intygar att du har en gällande försäkring.

OBS! Reseskyddet gäller under förutsättningen att försäkringen är betald.

Ladda ner servicekort att fylla i

Villkor och förköpsinformation

Villkor Unik Hemforsakring HemExtra 2023-09-01

Förköpsinformation Unik Hemforsakring HemExtra 2023-09-01

Tilläggsvillkor för Villaförsäkring, hemextra och hem unik avseende ID-skydd och webbrensning (PDF)

Produktfaktablad

Produktfaktablad Unik IPID Hemextra 2023-09-01

För tidigare versioner av villkor och förköpsinfo, eller om du har andra frågor, ring oss på 08-520 056 85. Det går även bra att skicka e-post till: unikforsakring@fuab.com